Indicaties

Osteopathie kan bij veel klachten baat hebben, hieronder kan je per categorie een opsomming vinden. Deze lijsten zijn niet compleet. Indien u vragen heeft, of wil weten of wij u kunnen helpen met uw klachten, kan u altijd contact met ons opnemen.

Het voorkomen van klachten is heel belangrijk, vandaar dat een preventieve check up op tijd en stond aangewezen is.

Baby's

Tijdens de zwangerschap en vooral tijdens de bevalling worden er heel wat spanningen en druk uitgeoefend op de baby. In de meeste gevallen heeft de baby daar geen last van en hebben ze zelfs een gunstig en dynamisch effect op het lichaam van de baby. De baby herstelt spontaan. Echter als de druk te hoog was en/of als er nood was aan het gebruik van hulpmiddelen (zuignap,…) kan dit verschillende klachten veroorzaken:

Baby’s worden met zeer zachte technieken behandeld.

Kinderen

Kinderen zijn volop in ontwikkeling, zowel motorisch als psychosociaal. Het is van belang om deze ontwikkeling zo goed mogelijk te ondersteunen. Kleine bewegingsbeperkingen kunnen in de groei voor steeds grotere bewegingsbeperkingen gaan zorgen. Volgende symptomen kunnen wijzen op mogelijke problemen in de ontwikkeling:

Zwangere vrouwen

Tijdens de zwangerschap vinden er veel veranderingen op korte tijd plaats in het lichaam, dit kan een hele impact hebben op het lichaam. Deze veranderingen kunnen verschillende klachten veroorzaken:

De bevalling zelf vraagt veel van het vrouwelijke lichaam, zeker als deze minder soepel verloopt. Nadien kunnen er verschillende klachten voorkomen:

Volwassenen

Problemen ter hoogte van het bewegingsapparaat:

Problemen ter hoogte van de organen:

Problemen van de algehele gesteldheid:

Ook zwangere vrouwen kunnen behandeld worden, de behandeling wordt uiteraard
aangepast aan de zwangerschap.

Sporters

Sporters, en zeker topsporters vragen heel veel van hun lichaam. Voor hen is het des te belangrijker dat het lichaam beweeglijk en in balans is om blessures te voorkomen maar ook om optimaal te presteren.