Maagklachten

Vaak komen mensen met aangezichtspijnen, nekklachten, oorpijn en lage rugpijn naar ons toe. Zelfs astmatische klachten, slikproblemen en heesheid kunnen als oorzaak „DE MAAG“ hebben.
De maag is een orgaan wat reageert op de drukverschillen die aanwezig zijn tussen de borstholte (negatieve druk) en de buikholte (positieve druk). Deze drukverschillen die normaliter altijd aanwezig zijn, kunnen daar waar de slokdarm in de maag uitmond problemen geven. Een breukje in het middenrif, is hiervan een voorbeeld. Zuurbranden, heesheid, oorpijn en zelfs astmatische klachten zijn hiervan het gevolg.

Een naar voren gebogen houding (in de tuin werken), of zelfs een uitgerekte houding met de armen omhoog (stukadoor, schilder, plafond afwassen) geeft een irritatie van de omliggende structuren rond de maag. Via het centrale zenuwstelsel ontstaan er klachten rond de derde en vierde nekwervel. De lage rug gaat pijn doen door een trek op de voorkant van de eerste vijf lendenwervels. De heesheid ontstaat omdat de slokdarm geïrriteerd is, en via de ophangingen rond het strottenhoofd, de stembanden beïnvloed. Zoals iedereen weet is ook stress een grote boosdoener voor de maag. Het vegetatieve zenuwstel is hier niet in balans. Door met zachte handgrepen de omgeving van de maag te behandelen herstellen de drukverhoudingen tussen de borst-, en buikholte zich, en wordt het vegetatieve zenuwstelsel positief beïnvloed.