Osteopathie bij ADHD en ADD

ADHD en ADD komen niet alleen bij kinderen voor. Ook volwassenen kunnen last hebben van ADHD en ADD. Over het algemeen kan men zich bij ADHD en ADD niet goed concentreren en is men snel afgeleid.

Osteopathie biedt een goed alternatief voor medicijnen
Bij de ADD vorm is er sprake van dromerigheid en langzaam van begrip zijn, in combinatie met weinig lichaamsactiviteit of traagheid. Bij de ADHD kinderen of ADHD volwassenen is er grote motorische onrust, ze zijn wiebelig en kunnen niet stilzitten. Bij ADHD is men actiegericht en praat men vaak heel veel. Bij ADHD en ADD pakt men vaak de zaakjes niet goed aan en laat men alles op zijn beloop. Vaak kunnen mensen met ADHD en ADD opdrachten niet tot een goed einde brengen. Bij ADHD en ADD is men vergeetachtig en kan men zich niet in hun spel of werk verdiepen. Mensen met ADHD en ADD handelen snel en impulsief. Vaak worden de problemen van ADHD en ADD niet leeftijdsgericht opgelost. Omdat de problematiek van ADHD en ADD vaak het hele gezin beïnvloedt, wordt de persoon met psychosociale gedragstherapie en of met medicamenten behandeld. Osteopathie kan een heel goed alternatief zijn.

De osteopaat zoekt naar de oorzaak van de ADHD en ADD en behandelt niet de ziekte. De oorzaak van ADHD en ADD kan liggen in bewegingsverliezen van de schedelbeenderen met het heiligbeen en de bovenste nekwervels. Maar ook een vermindering van de elasticiteit van de ophangingen van de organen aan de borstkas (de beweeglijkheid van de lever) kan een oorzaak van ADHD en ADD zijn. De spanning van de omhulling van het ruggenmerg en de hersenen: de fasciale verbindingen van het centrale zenuwstelsel zijn hierbij van groot belang. Als deze beweeglijkheid verstoord is, kan onder andere het zenuwstelsel niet goed functioneren. Door met zachte handgrepen deze weefsels te behandelen, kan de osteopaat de bewegingsdrang verminderen en de concentratie verbeteren. Zelfs het explosieve gedrag, de woede en de agressiviteit worden duidelijk verminderd met osteopathie.

Onderstaand filmpje laat u een osteopathie behandeling zien bij ADHD en ADD. Met osteopathie worden zeer goede resultaten bereikt.